Rovinj az Adria ékköve - Rövid ismertető Rovinjról

Rovinj az Adria ékköve. Nem véletlenül van ez a mondás. Aki egyszer eljön Rovinjba az biztos, hogy beleszeret ebbe a csodás mediterrán városkába.

Rovinj


Rovinj a horvát tengerparti városok legszebbike. Talán nem túlzás azt mondani, hogy a legszebb, hiszen most már évről-évre Rovinj kapja az "Aranyalmát", a legszebb horvátországi városnak járó díjat.

Magával ragadó hangulata, romantikája, csodás és változatos tengerpartja és gyönyörű velencei stílusban épült óvárosa mindenkit elvarázsol. Rovinjban a szerelmespárok és a kisgyermekes családok is jól érezhetik magukat a nyaralásuk alatt. Nyaranta a főtéren változatos programok és remek ételek várnak mindenkit. Aki az aktív pihenést részesíti előnyben, az is megtalálja a számításait. Búvárközpontok, sziklamászás, vízi sportok várnak mindenkit. Ha részletes programokra kíváncsi, akkor kattintson a Rovinj info oldalra!

Az óváros


óváros

Rovinj óvárosa eredetileg egy szigetre épült és az emberek a pestisjárvány elől költöztek ide. Az óváros velencei stílusban épült és nagyon kellemes hangulatot áraszt a szűk és meredek utcácskáival.

A kikötő


kikötő

A főtér előtt elhelyezkedő kikötő az esti naplementében nyújtja a legszebb látványt. A kikötő folyamatos mozgásban van, a ki és behajózó halászok váltják egymást.

Szent Eufémia templom


Szent Eufémia templom

Rovinj legtöbb pontjáról látni lehet a város ikonját a Szent Eufémia templomot. A templom az óváros tetején található és Szent Eufémia szobra található a torony tetején, ami a szél irányába fordul mindig.

Rovinj a romantika városa

Rovinj városába, ha egyszer valaki ellátogat, akkor egy életre beleszeret! Nem véletlenül tartja magát ez a mondás. Csodás óváros, kristálytiszta tenger és tengerpart és számtalan program várja az ide ellátogató embereket. A vendégszerető helyiek is mindent megtesznek, hogy az ide ellátogatóknak minél kellemesebben teljen a nyaralásuk! A városban rengeteg program és látnivaló várja a vendégeket és a környék is sok csodás helyet tartogat mindenkinek.
Az aktív nyaralást előnyben részesítőknek is sok dologgal kedveskedik Rovinj. Rengeteg féle vízi sportot tudunk kipróbálni, és az extrém sportok kedvelői is találnak maguknak megfelelő szórakozási lehetőséget Rovinj területén belül és az isztriai félszigeten is.

A kisgyermekeknek is Rovinj az egyik kedvence lehet, hiszen sok gyerekprogram, játszótér és direkt nekik kialakított program várja őket tavasztól - őszig. Az idősebb korosztálynak koncertek és művészeti események tehetik teljessé a nyaralásukat.
A városunk nem csak nyáron tud egy felejthetetlen kikapcsolódást nyújtani, hiszen tavasszal, télen és ősszel is az évszaknak megfelelő programok várják a vendégeket. A város több Európában is egyedülálló fesztiválnak és művészeti eseménynek ad otthont, amit sehol máshol, mint Rovinjban lehet megtekinteni.

tegyen egy próbát Ön is és adjon magának egy esélyt, hogy bebizonyítsa Rovinj, hogy érdemes ellátogatni ebbe a csodás városkába!